Over Helen

Helen is een enthousiaste trainer en coach, geboren in 1961. Ze heeft een achtergrond in het gewoon, alternatief en speciaal, basis-en beroepsonderwijs. De laatste 10 jaar is zij ook werkzaam als trainer binnen de welzijns- en zorgsector. Daarnaast verzorgt ze coaching voor particulieren en individuele medewerkers. Haar kracht is talenten van de ander te zien. De insteek die ze daarbij gebruikt is het observeren van die talenten op de werkvloer en adviseren op welke momenten die het beste tot zijn recht komen. Daarbij leeft ze zich in en leert ze de klant te kijken naar zichzelf met begrip en zachtheid. De klant hervindt de verbinding waardoor de aanwezige talenten ten volle en constructief benut gaan worden. Het doel bij dit ondersteuningstraject is op een zo natuurlijk mogelijk manier een verandering te weeg te brengen, die meer energie en meer plezier in werken en leven oplevert.

Sinds november 2016 werkt ze drie dagen als coördinator van sociale basis bij stichting ik wil in Eindhoven. Werkend aan een samenleving voor iedereen. Gebaseerd op elkaars talenten en met inzet van social return.

Helen baseert haar manier van begeleiden op de uitgangspunten van:

 • Verbindende, Geweldloze Communicatie van Marshall B. Rosenberg
 • Leren in vrijheid van Rebeca en Maurice Wild
 • Respectvolle verzorging en zelfstandige bewegingsontwikkeling van Emmi Pikler

Helen in de media

 

Certificering

logo_pikler
EMMI PIKLER stichting
Helen is Pikler Pedagoge en sinds 2007 betrokken bij de Emmi Pikler Stichting Nederland.
www.pikler.nl
logo_cnvc         CNVC. Aangesloten bij centrum van non-violent-communication www.cnvc.org en Nederlandse kring van geweldloze communicatie trainers.
geweldlozecommunicatie.org
CRKBO
Ingeschreven in Centraal register Kort beroepsonderwijs waardoor de bedrijfstrainingen BTW-vrij zijn.
www.crkbo.nl

                                                                                                                           Mensen over haar en de trainingen

TRAINING OVERBLIJFKRACHTEN

 • Heel waardevol als overblijfkracht en ouder. Veel profijt van dagelijks.‘
 • De respectvolle houding van Helen, ze geeft ruimte & respect. Rosalie.

TRAINING LEVENVERRIJKEND ONDERWIJS

 • ‘Verbeter de wereld en begin bij jezelf en gun jezelf een training GC!  Het werkt als de steen in de vijver de cirkels worden groter en groter. En steeds meer volwassenen voelen zich gehoord en gezien geven dit door aan jongeren. etnz en… Kortom: een tevredenere wereld! Sonja.
 • ‘Communiceren in de wereld van steeds mondigere leerlingen kan veel energie kosten. Dmv de methode van GC leer je hoe je met mededogen voor jezelf, compassievol kan communiceren met je leerlingen. Ik heb maar 1 tip DOEN! Gun jezelf deze vorm van deskundigheidsbevordering. Karen

TRAINING KINDERCENTRA’S

 • ‘Je tips en training zijn heel welkom geweest en worden heel actief door ons toegepast, er is meer rust in de groep en bij ons’.
 • ‘Afgaan op behoeften en niet op ‘wie het hardste huilt’.
 • ‘De peuters spelen heel goed in hun nieuwe ruimte en zijn blij met alle mandjes etc.. De fietsjes worden binnen geen moment gemist  En het hekje werkt ontzettend goed.

TRAINING PARTICULIEREN

 • Afgaan op behoeften en niet op ‘wie het hardste huilt’.
 • De dag heeft me geleerd om heel duidelijk stil te staan bij mijn gevoelens en behoeftes. Dat is de enige manier om ze duidelijk te kunnen maken aan een ander! Dank voor dat inzicht. Lara Rongen, communicatie en organisatie.

TRAINING GASTOUDERS

 • Bedankt. Het heeft me veel stof tot nadenken gegeven. Ik ga lezen!
 • Het is fijn te ervaren dat de kennis er toch wel goed in zit en een bewustwording dat je dit ook al in de praktijk toepast
 • Ik vond het een hele prettige aanvulling op waar ik al een aantal jaren mee bezig ben