Verbindende communicatie training & coaching

Verbindende communicatie training & coaching

Marshall Rosenberg noemde deze visie Geweldloze Communicatie. Uit respect voor Gandhi die non-violent communication als eerste ontwikkelde en inzette. Omdat deze term door het woord geweld niet zegt wat het wel bedoelt, wordt deze steeds vaker vervangen door Verbindende Communicatie.

IMG_9260_face0Sinds 2011 ben ik gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie en geef ik deze inspiratie door. Het geeft vele tools om je eigen aandeel te zien in je communicatie.

A. Coaching voor leerkrachten   Voor leerkrachten die een veiligere leerklimaat in de klas willen en pesten of andere conflicten willen zien als signaal tot groei en verandering. Ik kijk met je mee, observeer de behoeftes van jou als leerkracht en die van de kinderen. We gaan aan de slag bijvoorbeeld met andere lesvormen, andere inrichting en andere intentie. Mail me gerust voor een passend traject. IMG_1388

B. Coaching voor pedagogische medewerkers
Je houding en de inrichting bepalen of kinderen zich veilig en betrokken voelen en zich intensief kunnen ontwikkelen. Wat in je houding en ruimte zijn hiervoor van belang? In de coaching onderzoeken we waar kinderen en de volwassenen behoefte aan hebben. Ik kom eerst een keer langs voor een gesprek over de mogelijkheden.

C. Coaching voor echtparen  Je wenst dat de sfeer en gesprekken tussen jou en je partner levendiger en warmer worden. In een vijftal sessies worden je de tools van verbindende communicatie aangereikt en voel je wat dit doet bij jullie beiden. Stel niet uit en gun jezelf dit.

D. Coaching voor ouders  Voor ouders of andere verzorgers die bij het begeleiden van hun kind, tiener dreigen vast te lopen en ondersteuning zoeken om ergere uitingen te voorkomen.

IMG_8537_face2foto josette kind bij water