26 jul 2016

Bewegen en klimmen voor kinderen boven de 4 jaar.

Tijdens mijn coaching en training op kinderdagverblijven komt vaak de wens ter sprake om meer te bewegen met kinderen. Buiten is dit meestal wel mogelijk. Maar juist binnen is het moeilijker. Toch kan het. Kinderen die het spelen aan tafels of in hoeken afwisselen met groots bewegen. Er zijn mooie klimmaterialen te verkrijgen voor binnen. Open, licht en multi functioneel te gebruiken. Het is nog weinig bekend. Laat me meekijken hoe je meer beweegmaterialen, groot of klein in je groepsruimte kunt combineren met het ander speelaanbod.

Elfriede Hengstenberg ontwierp deze materialen. Verkrijgbaar bij Wulfshagerhutte die ook het pikler materiaal voor jonge kinderen maakt. http://holzspielgeraete.basisgemeinde.de/holz-spiel/hengstenberg-bewegungsgeraete

SpielleiterIMG_1208 IMG_1171 IMG_0994 IMG_1142

IMG_1340

IMG_1141

IMG_1144

IMG_0993

[begin]