Cursus geweldloze, verbindende communicatie

geweldlozecommunicatieJe wilt bijdragen aan hartelijker contact naar jezelf of een ander. Dit vraagt  bewustzijn,  vaardigheden en tijd. Laat je ondersteunen en inspireren en train samen met anderen een meer verbindendere taal; Geweldloze Communicatie (GC). GC is voor mij een doeltreffend gereedschap om warm en tegelijkertijd duidelijk te zijn in mijn contacten.  Marshall Rosenberg is de grondlegger.

Geweldloze, Verbindende Communicatie richt zich op:

  • Waarneming: wat we zuiver waarnemen (niet hoe we daarover oordelen).
  • Gevoel: hoe we ons voelen bij die waarneming (niet hoe we erover denken).
  • Behoefte: als basis van wat we voelen (verantwoordelijkheid nemen).
  • Verzoek: concrete actie voorstellen om het leven te verrijken (geen eis).

De kern
De kern van GC schuilt in ons bewustzijn en het toepassen van deze vier onderdelen. Contact met onze behoeften is cruciaal, zoals bijvoorbeeld respect, integriteit of steun. Hoe meer verbonden we zijn, hoe meer mildheid kan ontstaan om eerlijk te uiten wat zo belangrijk is voor onszelf.  En om aan de andere kant te kunnen horen wat zo essentieel is voor de ander.

Vorm De cursus wordt in dagdelen van 4 uur gegeven. Mijn voorkeursvorm is een 2-daagse zodat je ondergedompeld wordt. Maar een lezing, workshop of ander traject behoort ook tot de opties.

Voorkennis Tijdens de cursus kunnen boeken geleend worden over dit onderwerp. Voorkennis is niet nodig maar ook geen bezwaar!

Certificaat Bij het volgen van een 2-daagse cursus ontvang je een certificaat. Dit is een opstap mocht je het traject gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie in willen gaan.

Kijk bij de agenda welke cursus aansluit bij je vraag. En vraag informatie via de contactpagina.