15 sep 2016

Gedicht van Marshall B. Rosenberg, grondlegger van Geweldloze, Verbindende Communicatie

IMG_9709

Vanaf nu kies ik ervoor om mijn eigen dromen te dromen, zodat ik ten volle het mystieke opwindende van mens-zijn kan beleven.

Vanaf nu, kies ik ervoor om me empathisch met anderen te verbinden. Zodat ik ten volle het unieke en het heilige kan respecteren, dat in elke persoon en op elk moment te vinden is.

Vanaf nu, kies ik ervoor om mijn handelingen te laten voortvloeien vanuit verbinding met de natuur en om mijn aandacht zo te richten dat het deze flow ondersteunt.

Vanaf nu, kies ik ervoor om me bewust te zijn van mijn niet zelfgekozen en onmenselijke gedachten die mijn cultuur in mij gezaaid heeft, om te voorkomen dat deze mij leiden naar robotachtige, gewelddadige handelingen.

Vanaf nu, kies ik ervoor om mezelf openlijk te laten zien met wat in mij leeft, zelfs als anderen dit geschenk niet waarderen.

Vanaf nu, wanneer ik een bepaalde titel als autoriteit heb, kies ik ervoor om me bewust te zijn van hoe ik anderen beïnvloed om met mij mee te doen en zal ik nooit straffende vormen goed praten.

Vanaf nu kies ik ervoor om te geloven dat het mislukken in het vervullen van onze behoeften, het resultaat is van onvoldoende dialoog en creativiteit, in plaats van een tekort.

Marshall B. Rosenberg, 1970

 

[begin]